×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Un milió de persones als carrers de França contra la reforma de les pensions de Macron

Aquest 19 de gener, les centrals sindicals franceses van convocar més de 200 mobilitzacions en ciutats de França i vagues en diferents sectors contra la reforma de les pensions que vol imposar el govern. Milers van marxar a París, i més d'un milió en tot el país.

Révolution Permanente

divendres 20 de gener
Facebook Twitter

Per a aquest primer dia de mobilitzacions contra la reforma de les pensions del govern Macron, els sindicats van convocar unes 200 manifestacions en tota França. Com va predir la CGT el número va superar el milió de manifestants.

La intersindical reuneix a les vuit centrals sindicals franceses CGT, FO, CFDT, CFTC i CFE-CGC, Unsa, Solidaires i FSU, així com a cinc organitzacions juvenils: un front unitari sindical inèdit, ja que no es produïa des de fa anys. Aquesta és la resposta dels sindicats a l’anunci del Govern per reformar el règim de pensions. El Govern busca retardar l’edat de jubilació fins als 64 anys. Com denuncien alguns sindicats: "Volen que treballem fins a morir".

Aquesta jornada hauria de ser el punt de partida decisiu per a un moviment social contra la reforma de les pensions. L’enorme combativitat obrera va quedar plasmada en algunes de les xifres de l’acatament. Així, entre els conductors de trens, l’aturada va superar el 77%, per exemple.

Al mateix temps, aquest intent de reforma de Macron no té aval en àmplies capes de la societat. El 93% dels treballadors no donen suport a la reforma de les pensions de Macron i el 52% dels francesos donarien suport a la tornada d’un moviment com el dels armilles grogues, assenyalen algunes enquestes.

El Govern es manté ferm en la seva política d’avançar en el pla de reforma previsional. Aquest dimecres, abans de les mobilitzacions, Macron havia marcat la línia als seus ministres demanant-los que "denunciïn els intents de bloquejar el país". El president francès també havia afirmat que "cal distingir entre els sindicats oposats a la reforma, que convoquen manifestacions en un marc normal, i els que intenten deliberadament bloquejar el país, o fins i tot apuntar a membres del Parlament.”

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de La Izquierda Diario (@izquierdadiario)


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts