×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Rússia proposa un alto-el-foc temporal pel nadal ortodox

Putin afirmava aquest dijous que a comanda del patriarca de l'Església Ortodoxa Russa, ordena un cessament del foc de 36 hores perquè russos i ucraïnesos puguin celebrar el nadal ortodox. Ucraïna va rebutjar aquesta treva i va declarar que no hi haurà cessament d'hostilitats fins que Rússia no es retiri del seu territori.

Redacció internacional

dijous 5 de gener
Facebook Twitter

L’alto-el-foc unilateral per part de Rússia, duraria des de les 12 hs. -horari rus- del 6 de gener fins a les 24 hs. del dissabte 7 de gener.

En el comunicat del Kremlin, que anuncia aquesta treva de 36 hs. i que va reproduir l’agència AFP, afirma: "Tenint en compte la crida de sa santedat el patriarca Kirill (N.R.: cap de l’Església Ortodoxa de Rússia), vaig instruir al ministre de Defensa que ordeni un règim de cessament el foc en tota la línia de contacte entre els bàndols a Ucraïna a partir de les 12 del 6 de gener d’enguany fins a les 24 del 7 de gener".

Abans havia estat Kirill, pròxim a Putin i defensor de la invasió i reaccionària guerra de russa a Ucraïna, qui havia sol·licitat aquest alto-el-foc pel nadal ortodox.

En conèixer-se el comunicat del Kremlin, Mikhailo Podolyak, assessor de Zelensky, li va contestar per twitter afirmant que "ha d’abandonar els territoris ocupats, només llavors tindrà una ’treva temporal’. Un dia abans països imperialistes membres de l’OTAN (que en aquests mesos venen augmentant el seu poder militar i rearmant a Ucraïna en un avanç militarista) com França, Alemanya i els Estats Units van anunciar l’enviament de tancs lleugers, la qual cosa se suma a altres armaments i els enviaments de diners que sobretot el govern de Biden, ve lliurant a Ucraïna, en una guerra on el bàndol ucraïnès està dirigit per aquest organisme internacional polític-militar.

Aquest cessament del foc unilateral per part de Putin, a més de contemplar la comanda del seu aliat religiós, tal vegada es deu a la necessitat de donar-li un respir a les seves tropes, que ja porten gairebé 11 mesos ininterromputs d’accions militars a Ucraïna.

D’altra banda tant Rússia com Ucraïna van rebutjar la mediació proposada pel president turc Tayyip Erdogan, aclarint que tots dos països rebutgen les negociacions de pau a curt termini. Putin va afirmar a Erdogan que la pau vindrà quan el govern de Zelensky reconegui "les noves realitats territorials", en al·lusió als quatre territoris ucraïnesos, ocupats per Rússia.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa