×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Repressió contra els estudiants i vaguistes de França: Llibertat de tots els detinguts!

Diversos estudiants han estat detinguts aquest divendres a París i se sumen als més de 200 detinguts en les manifestacions espontànies del dijous a la nit contra la reforma de les pensions d'Emmanuel Macron. Entre els detinguts hi ha un company de l'agrupació juvenil Le Poing Levé i militant de Révolution Permanente, organització que forma part de la Xarxa Internacional La Izquierda Diario.

Carlos Rubio

divendres 17 de març
Facebook Twitter

El govern d’Emmanuel Macron envia a la policia a reprimir les manifestacions espontànies contra la reforma de les pensions, imposada per decret aquest dijous. Després de la posada en marxa del decret 49.3, que permet aprovar la reforma de les pensions sense que hagi d’aprovar-se per votació en l’Assemblea Nacional, milers de persones van sortir als carrers de tota França a expressar el seu contundent rebuig a la mesura.

Aquest matí la policia ha carregat contra els manifestants en diferents punts de tot el país.

"49.3 o no, la reforma no passarà! Davant l’aprovació forçosa d’aquest dijous de la reforma de les pensions amb l’article 49.3 de la Constitució, els estudiants d’unversitats i de secundària han endurit el to. Seguint la crida, milers de persones es van congregar a la plaça de la Concòrdia i van fer una crida a continuar el moviment. Aquest divendres al matí han tornat a convocar una concentració a la universitat de Tolbiac per fer costat als escombriaires en vaga, a la que s’hi han sumar centenars d’estudiants de les universitats de París 1, París 8, París 3, París-Cité, així com estudiants de batxillerat, en particular de l’Henri IV.

La manifestació dels estudiants ha sortir aquest divendres des de la Sorbona cap a les plantes d’incineració d’escombraries, però la policia ha tractat de bloquejar-los als carrers de París.

Entre els detinguts s’hi troba el Leo, dirigent de l’agrupació estudiantil Le Poing Levé i de Revolution Permanente, juntament amb un company de la joventut de l’NPA.

Després de l’aprovació de la reforma de pensions, els treballadors de les refineries com la de Normandia, juntament amb els ferroviaris i els escombriaires van votar continuar la vaga prorrogable. Fins i tot, a la refineria de Normandia, han votat endurir la mesura i paralitzar per complet les instal·lacions.

La reforma, que endarrereix dos anys l’edat de jubilació i augmenta la cotització total requerida, compta amb més del 80% de rebuig de la població francesa, que augmenta n un 93% si es considera a la població activa.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa