×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Presó per a un raper per la lletra d’una de les seves cançons (es igual quan llegeixis això)

El cantant de drill, Black Marfil, ha sigut condemnat a més de dos anys de presó per la seva cançó [Fuck a Cripa 02] en la que suposadament verteix amenaces a la Policia Local de Pamplona i les seves famílies.

Aitor M.

dimarts 17 de gener
Facebook Twitter

De nou, un jutge de l’Estat espanyol ha condemnat a un artista a presó per una de les seves cançons. Aquest cop li ha tocat al cantant referent de drill de Pamplona, Black Marfil. El jutjat penal 3 de Pamplona ha sentenciat a presó a aquest raper a dos anys i un mes de presó per la seva cançó [Fuck a Cripa 02], on suposadament amenaça a la Policia Local de Pamplona i a les seves famílies. L’acusació de la fiscalia es basa en que aquest cantant està sent investigat per pertànyer a la banda Blood 901, recentment desmantellada. També ha estat detingut catorze vegades per part de la policia en diferents ocasions.

La jutgessa ha pres en la totalitat el discurs de l’acusació de la fiscalia i diu que se’l condemna per poder executar les seves amenaçes, encara que en aquests dos anys que ja fa que es va publicar el videoclip no ha succeït res violent de cara al cos policial. La fiscalia també ha recolzat la seva acusació en el cas de Valtònyc, on el TS el va condemnar per injuries a la corona, ja que segons diu, allà també es van traspassar els límits de la llibertat d’expressió.

La defensa va basar el seu discurs en separar l’artista del personatge, la qual cosa s’ha negat degut a que es clar, a partir del videoclip, que l’artista odia el cos policial. Aquesta defensa que proporciona la Llei Mordassa als cossos repressors de l’Estat. La qual ja ha sigut aplicada a moltíssims artistes. A destacar el cas d’Ayax i Prok on se’ls va intentar aplicar la mordassa per la cançó [Polizzia], que ja estava publicada abans de l’aplicació d’aquesta però a partir d’una actuació a un poble, la Local d’aquell municipi va aprofitar per denunciar-los.

Estem farts de la repressió que partim la joventut, les migrants, la classe treballadora... però que es fa notori al condemnar a artistes per expressar el que senten tant ells com el seu públic. Estem farts de la censura que se’ns aplica sempre per denunciar aquest estat repressiu que ens condemna a la precarietat i a la misèria.

No volem que li torni a passar a ningú el que li ha passat a Black Marfil, a Hasél, a Valtònyc i a moltíssims més. Cal aturar aquesta onada repressiva que ens ha donat la Llei Mordassa, que el govern més “progressista” de la història va prometre derogar i només ha fet que augmentar-la amb la mordassa digital i l’augment de penes per al delicte de desordres públics agreujats.

Cal organitzar-nos per donar resposta als atacs a la llibertat d’expressió i a tots els atacs que ens venen tant del govern de l’estat con el de la generalitat.


Facebook Twitter

Aitor M.

Representant estudiantil a la Universitat de Barcelona

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts