×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Nuria Parlón, la "influencer" de l’especulació de l’Area Metropolitana de Barcelona

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlón, contesta via xarxes a les mobilitacions i accions que está duent a terme el moviment de l’habitatge de Santako en defensa d’aquest i contra de l’especulació urbanística a la ciutat, sobretot al Barri Vell. Tot amb un discurs propi de la dreta i arran del desallotjament del CSOA La Kasa Estudi Nou, diu que som: “feixistes antisistema”.

Mariona Tasquer

dilluns 16 de gener
Facebook Twitter

Dijous passat, 12 de gener, el CSOA La Kasa Estudi Nou, un dels principals espais ocupats que lluita pel dret a l’habitatge a Santa Coloma de Gramenet, va ser desallotjat il·legalment per la Policia Local amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra. El desallotjament del centre, ordenat per l’Ajuntament del PSC, va suposar el desnonament d’una persona amb mobilitat reduïda que estava vivint allà.

A més, la policia va entrar de manera improcedent a dos pisos annexos al CSOA, també ocupats, ordenant que les famílies abandonessin casa seva a principis d’aquesta setmana que entra. Tot això amb la intenció de poder reprendre l’execució del Pla Especial de Reforma Interior (PERI), un pla urbanístic il·legalitzat recentment pel TSJC.

Et pot interessar: Santako en peu de guerra per la defensa de l’habitatge digne i contra l’especulació

Arran d’això, Núria Parlon, alcaldessa del PSC a Santa Coloma, s’ha pronunciat mitjançant un post a Instagram sobre el desallotjament de La Kasa Estudi Nou i les posteriors accions de resistència organitzades per les diferents organitzacions en defensa de l’habitatge de la ciutat. L’alcaldessa, a la seva declaració, titlla a les militants per l’habitatge de ‘feixistes antisistema’ i les acusa de "no deixar viure a les veïnes amb les seves festes i borratxeres".

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Núria Parlon Gil (@nuriaparlon)

Aquest discurs que criminalitza les antifeixistes i les veïnes que lluiten en defensa pel dret a l’habitatge és una política característica de la dreta que no podem tolerar als nostres barris. Segons l’alcaldessa del PSC, "les veïnes de Santa Coloma no podem gaudir tranquil·lament de les terrasses de la Plaça de la Vila per por de ser agredides". Però el que no ens deixa viure, senyora alcaldessa, és la por a poder ser desnonades de casa nostra, sense cap solució habitacional, en qualsevol moment per que l’ajuntament i les immobiliàries puguin continuar amb l’execució d’un pla urbanístic que pretén destruir el patrimoni històric i sentimental de la ciutat.

Les veïnes de Santa Coloma ens posicionem a favor del dret a l’habitatge i contra el desallotjament del CSOA i la resta d’espais ocupats del Barri Vell, que resisteixen contra la gentrificació de la ciutat i els interessos dels fons voltors, els bancs i les immobiliàries que busquen fer-nos fora per augmentar els seus beneficis milionaris.

Llegeix aquí el comunicat dels membres del CSOA La Kasa estudi Nou i de les veïnes de Barri Antic al que ens adherim.

Parlon denuncia també la "vandalització de mobiliari urbà – aparadors de bancs, com la Caixa, i d’immobiliàries – i de propietat aliena". Una declaració vergonyosa per part de l’alcaldessa, el partit de la qual és responsable de l’enderrocament de Can Pedragosa i de l’afectació de Can Saladrigas i Ca n’Altés, finques situades al centre de la ciutat i que estan protegides al ser considerades bé cultural d’interès local. Cal recordar que Can Pedragosa va ser enderrocada al ser un dels edificis afectats pel PERI, i on abans es trobava aquesta finca històrica de principis del segle XIX ara trobem el que havia de ser un edifici de 12 plantes a mig construir. La façana de Can Pedragosa, de gust neoclàssic, va ser traslladada en 2009 al número 14 del Carrer Pedró, uns metres al costat d’on es trobava l’edifici original. El número 14 del Carrer Pedró és l’altre espai ocupat que forma La Kasa Estudi Nou, espai que l’Ajuntament ha amenaçat amb desallotjar en els pròxims dies i que pretén enderrocar per continuar amb l’execució del PERI, posant novament en perill el patrimoni històric de Santa Coloma.

Per altra banda critica els insults cap a la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, la mateixa policia que es dedica a desnonar-nos; a perseguir i criminalitzar el jovent; a militaritzar els nostres barris i que carrega contra nosaltres quan sortim als carrers a defensar els nostres drets.

Amb tot això i més, Núria Parlon i el PSC demostren la seva intenció de perpetuar la política històrica del PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona: la "marca Barcelona". Una política que persegueix i criminalitza al jovent, precaritza els nostres barris i ho fa en clau de benefici de les grans empreses i fons voltors. Una política que porta més de 30 anys destruint el patrimoni històric dels nostres barris per fer més turístiques i rentables per ells les nostres ciutats.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts