×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Mor Pelé amb 82 anys, l’astre del futbol brasiler

Després de lluitar contra el càncer, O' Rei ha mort aquest dijous a la tarda a Sao Paulo. Així ho confirmava la seva família a les xarxes socials.

Redacció internacional

divendres 30 de desembre de 2022
Facebook Twitter

Edson Arantes do Nascimento, conegut com a Pelé, l’astre del futbol del Brasil i un dels millors de la història del futbol mundial, moria aquest dijous a la tarda a Sao Paulo als 82 anys. Es trobava internat des del 29 de novembre passat amb motiu d’un càncer de còlon contra el que lluitava des de fa temps.

És considerat com un dels millors futbolistes i esportistes de tots els temps, sent considerat per la FIFA com "el més gran de tots". Va ser el guanyador d’un títol de la Supercopa de Campions Intercontinentals, dos de la Copa Intercontinental, dues de la Copa Libertadores d’Amèrica, sis del Brasileirão, quatre del Torneig Riu-São Paulo i deu del Campionat Paulista. És el màxim golejador de la història de l’equip paulista amb 643 gols oficials, la segona major xifra en un mateix club.

Va debutar amb la selecció brasilera el 1957 als setze anys d’edat i és, juntament amb Neymar, el màxim golejador amb 77 gols. Va fundar l’estil «jogo bonito» i va disputar quatre Copes Mundials, de les quals va ser campió en 1958, 1962 i 1970, sent el futbolista que més vegades i més jove la va guanyar. Va anotar un total de dotze gols en Mundials, va ser triat com a millor jugador en 1970 i el millor jugador jove en 1958. Mai va poder guanyar la Copa Amèrica i la seva única participació va ser el subcampionat de 1959. Es va retirar del futbol en 1977 havent marcat 1301 gols en la seva carrera.

Kely Nascimento, una de les seves filles, va confirmar la mort de Pelé, a través de les seves xarxes socials. "Tot el que som és gràcies a vós. T’estimem infinitament. Descansa en pau", va expressar en el seu compte oficial d’Instagram.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa