×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Intent de magnicidi a Argentina: detingut l’home que va intentar disparar contra Cristina Kirchner

L'atemptat va ocórrer aquest dijous a la nit, a la porta de la casa de la vicepresidenta argentina. En els vídeos que circulen s'escolta el soroll de l'arma en ser accionada, però les bales es van quedar al tambor.

EsquerraDiari.cat

divendres 2 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Aquest dijous a la nit van detenir a una persona que havia apuntat amb una arma i contra la vicepresidenta argentina, Cristina Kirchner. El greu atemptat va ocórrer a la porta de la casa que la vicepresidenta té en el cèntric barri de Recoleta, a la capital d’Argentina. La persona detinguda és Fernando Andrés Sabag Montiel i té 35 anys. L’arma és una pistola Bersa 380.

El fet va generar un repudi immediat en amplis sectors polítics com el ministre d’Hisenda Sergio Massa, la presidenta de la Camara de Diputats Cecilia Moreau, o dirigents sindicals com Hugo Yasky, entre molts altres. El president Alberto Fernández va parlar poc després des de la cadena nacional, repudiant el fet i decretant dia sense activitat laboral aquest divendres. Des de diferents organitzacions socials convoquen a una manifestació de repudi a la Plaza de Mayo.

Des de l’oposició patronal de dreta de Juntos por el Cambio va haver-hi repudis que van incloure a l’expresident Maurici Macri i al cap de Govern de la Ciutat de Buenos Aires Horacio Rodríguez Larreta. A més, el bloc de diputats del PRO va emetre un comunicat amb el mateix objectiu. Va haver-hi, no obstant això, algunes poques veus dissonants. Entre elles la de la diputada dretana per la província de Santa Fé, Amalia Granata, que va afirmar "no creure res" de l’ocorregut.

També es va conèixer una convocatòria de protesta de la principal central sindical del país, la CGT, per a aquest divendres al matí. Altres sectors sindicals -com el sindicat de treballadors del Subte- també es van pronunciar repudiant l’atemptat.

Des del Frente de Izquierda Unidad, els seus diputats i referents també van sortir a repudiar aquest greu fet. Nicolás del Caño, Myriam Bregman, Alejandro Vilca -els tres diputats nacionals pel PTS- es van pronunciar a les xarxes socials. El mateix van fer d’altres referents d’aquest sector polític.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts