×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El tancament d’Amazon a Martorelles pot afectar a més de 1.000 llocs de treball

Amazon va comunicar ahir que tancarà la seva planta a Martorelles, en un moviment que entre treballadors directes i indirectes pot arribar a afectar a més de 1.000 llocs de treball.

EsquerraDiari.cat

dijous 12 de gener
Facebook Twitter

Un altre cop Amazon, novament la companyia de Bezos, emblema de la precarietat i l’explotació laboral, fa un moviment a Catalunya que pot arribar a afectar a més de 1.000 treballadors i treballadores.

El gegant tecnològic i logística tancarà la seva planta a Martorelles, segons la direcció, per motius organitzatius. Segons la patronal, aquest moviment afectarà 800 treballadors i treballadores, però com alguns sindicats adverteixen, entre ells CCOO, aquest tancament afectarà a més llocs de treball si es tenen en compte l’activitat indirecta.

L’empresa justifica com una necessitat d’organització aquest moviment, i proposa traslladar l’activitat a Saragossa i Girona, oferint aquesta possibilitat a la plantilla. Ara bé, com denuncien els sindicats i el comitè d’empresa, "això és un ERE encobert". Donar l’opció a la plantilla de desplaçar-se 300 km en el cas de Saragossa o 100 km en el cas de Girona, no és cap alternativa real.

Novament, des de CCOO han assenyalat que "el trasllat no s’emmarca en la política d’acomiadaments que ha anunciat recentment l’empresa, ni tampoc obeeix a les causes organitzatives que ha adduït la direcció, sinó a la voluntat de forçar als treballadors i treballadores a acollir-se a convenis de referència menys avantatjosos o a donar-se de baixa voluntàriament del lloc de treball per a abaratir els costos de l’empresa, tant econòmics com reputacionals".

Des del comitè han assegurat que durant la setmana vinent començaran les converses amb la direcció de l’empresa per veure la situació, però poc es pot esperar d’Amazon, líder en precarietat i acció antisindical.

El tancament de la planta de Martorelles és un altre moviment típic d’Amazon, que amb el beneplàcit de les administracions, fa i desfà com més li convé. Després de rebre tot tipus d’ajudes des de les administracions públiques per obrir aquesta planta el 2017, marxa sense cap problema.

Aquest moviment s’emmarca dintre d’una onada d’acomiadaments que es faran efectius en els dies vinents, uns 18.000 a tot el món segons les primeres xifres. Com la resta de gegants tecnològics, Amazon vol carregar sobre les espatlles de la seva plantilla la incertesa econòmica que hi ha actualment.

I diem incertesa per què ni tan sols podem dir pèrdues, ja que des del tercer trimestre del 2022 Amazon va tornar a tindre beneficis, però clar, sense complir les previsions de l’insaciable Bezos.

Aquest és el model d’Amazon que encara es troba amb tota la complicitat de les administracions públiques i les direccions dels grans sindicats.


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts