×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Forta jornada de vaga general a França contra la reforma de les pensions de Macron

Des de la matinada, talls de carreteres, piquets, bloquejos d'escoles i ocupació d'universitats marquen l'inici de la vaga general a França. Sectors de treballadors es preparen per seguir-la més enllà del 7 de març, en una vaga renovable.

EsquerraDiari.cat

dimarts 7 de març
Facebook Twitter

Seguim en directe tota la jornada des dels piquets de vaga, les ocupacions de centres d’estudi i les mobilitzacions en desenes de ciutats de França. A través dels corresponsals de Révolution Permanente de la Xarxa Internacional La Izquierda diario.

S’espera que la jornada de vaga d’aquest dimarts, convocada per les principals centrals sindicals, sigui la més gran des que va començar el moviment contra la reforma previsional de Macron que pretén augmentar l’edat mínima de jubilació. Totes les enquestes dels últims mesos mostren un rebuig molt majoritari de la reforma (un 68%, segons un sondeig de Ifop publicat diumenge) i un suport als sindicats en els seus plans per continuar les vagues més enllà d’avui.

No obstant, malgrat aquest suport massiu, els dirigents sindicals van reiterar dijous que la seva convocatòria és per paralitzar el país només el 7 de març, mentre que per baix ja hi ha diversos sectors de treballadors que estan pressionant perquè la vaga es torni indefinida, com a única manera de derrotar la reforma del Govern.

La jornada d’aquest dimarts pot ser un punt d’inflexió en aquesta lluita. I la seguim en directe durant tot el dia.

16.00: Alberta Nur, de Révolution Permanente, part de la Xarxa Internacional de La Izquierda Diario, informa des de Toulouse sobre la mobilització que ja ha aconseguit rècord en diverses de les principals ciutats. També explica que hi ha sectors de treballadors que han votat continuar la vaga a partir de demà, a pesar que les direccions sindicals només han fet una crida a una acció d’un dia.

14:50. Desde París, la corresponsal Alejandra Gómez cobrint la jornada de vaga general en un nou rebuig a la reforma previsional de Macron.

12:20: 300 professors reunits a París.

12 hores: La manifestació comença a Saint-Nazaire.

11.30: Els vaguistes obren els peatges de manera gratuïta perquè la població es pugui desplaçar. Així es guanyen el suport d’altres treballadors i la població empobrida!

11:00: Toulouse | Els estudiants mantenen el bloqueig a l’espera de la manifestació. "Jubilació als 60, lluitem per guanyar-la, lluitarem per mantenir-la!"

10.40: Saint-Denis | Dipòsit de la RATP Pleyel. Aquest matí han pres la paraula els estudiants que han vingut a fer costat als maquinistes. "Aviat no hi haurà més metro, ni gasolina, ni autobusos, etc. Per això els estudiants de París 8 volen posar la seva energia i el seu temps al servei de l’ampliació de la vaga" Leo, estudiant i militant de Poing Levé.

10.12: Marsella | Dos estudiants de secundària detinguts en els bloquejos de l’escola secundària Thiers aquest matí, els estudiants es reuneixen abans de la manifestació per exigir el seu alliberament!

10.03: A París, Toulouse, Rennes... els estudiants de secundària es mobilitzen contra la reforma de les pensions però també contra el SNU, el Parcoursup, la precarietat o per un augment general dels salaris.

9.53 h: Le Havre | S’estan produint bloquejos en la zona industrial. Diferents sectors s’organitzen en els piquets. Aquí el piquet de Pont Rouge: Safran, Renault Sandouville i Foure Lagadec.

9.02: Refineria Normandia | Els treballadors s’han reunit aquest matinada i la vaga s’ha votat cap a les 6h. Hi ha un 75% de vaguistes en el lloc.

8.39 h: Marsella | Estació de tramvia de Saint-Pierre: "Podem bloquejar l’economia, això és només el principi de la lluita! El govern ha de ficar-s’ho al cap! Convidem als estudiants a unir-se al moviment i a venir als nostres piquets", diu Nicolas, sindicalista de la CGT.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa