×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Black Monday: caiguda històrica pel Dow Jones

El Dow Jones es va enfonsar dilluns en un 4,6 % registrant una caiguda rècord, mentre el S&P 500 i el Nasdaq van caure un 3,8 %, tot davant la possibilitat d'una pujada agressiva de les taxes Fed.

dimarts 6 de febrer de 2018
Facebook Twitter

La principal plaça borsària mundial, Wall Street, va tenir un agitat començament de setmana amb una marcada caiguda en els principals índexs d’entre 4,6 i 3,8%. I el panorama empitjora ja que no es pot descartar que sigui l’inici d’una nova onada de volatilitat als mercats mundials.

Aquest dilluns l’índex industrial Dow Jones es va desplomar en un 4,6%, situant-se en 24.345,75 punts amb una molt important reculada d’1.175,21 unitats. Aquest índex va registrar ahir la major caiguda en punts de la seva història, repuntant, això si, cap al tancament de les operacions, però havia aconseguit un enfonsament de fins a 6,1%.

Mentre, l’índex selectiu S&P 500 va cedir 3,80% i el tecnològic Nasdaq Composite es va enfonsar en un 3,78 %.

La caiguda preocupant de Wall Street, que va arrossegar a les principals borses del món, va ser una reacció davant la possibilitat d’una pujada agressiva de taxes impulsada per Jerome Powell, flamant president de la Reserva Federal.

Com a reacció en cadena, les borses de món també es van desplomar. En un article del diari El País es descriu l’impacte de la caiguda del dilluns en comparació d’altres episodis fatídics dels mercats, remarcant que: “La caiguda d’1.175 punts al tancament supera els 778 que va perdre el selectiu (Dow Jones) a final de setembre de 2008 i els 733 a mitjan octubre d’aquest any”, any del començament de l’última crisi financera global.

I continua: “La major caiguda en termes absoluts durant la bombolla de les puntocom va ser de 685 punts. La del passat divendres és ara la setena més pronunciada. Quan es combina amb la d’aquest dilluns, és suficient per arrossegar amb tot el que havia escalat des de començaments d’any i li col·loca un 1,5% per sota del nivell que tenia en acomiadar un 2017 que va ser qualificat d’excepcionalment tranquil”.

Per la seva banda des de la Casa Blanca en declaracions a la premsa van sostenir que “els mercats fluctuen a curt termini”, i traient-li importància a la caiguda borsària van remarcar que els pilars de l’economia són "extremadament" robusts. Per a molts analistes és justament aquesta contradicció de l’economia nord-americana, és a dir, si la recuperació anunciada eleva els nivells d’inflació per sobre de les metes impulsant una pujada mes agressiva de les taxes, la qual cosa porta al desplomi de les accions aquest dilluns.

Si be encara tot està per veure’s i els nivells de preus no han registrat escalades de magnitud, aquest dilluns es va viure una volta de la volatilitat als mercats.

Et pot interessar: El riesgo financiero en la coyuntura internacional


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts