×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Alex, el jove de 15 anys que van desnonar amb la seva família: "Caldria expropiar els pisos dels fons voltors i dedicar-los a lloguer social"

Entrevista del Tot És Mou a Alex Cisneros, el jove desnonat amb la seva família dimarts passat a l'Hospitalet de Llobregat.

EsquerraDiari.cat

divendres 3 de març
Facebook Twitter
Alex, 15 años: "Habría que expropiar los pisos de los fondos buitres para alquiler social" - YouTube

Després de la publicació d’un vídeo a xarxes socials on denunciava el desnonament sofert per la seva família dimarts passat, aquest divendres el jove de 15 anys Alex Cisneros, ha estat entrevistat en el programa matinal de TV3, Tot És Mou.

A la taula de tertulia ha explicat com va ser el desnonament de la seva família dimarts passat a l’Hospitalet de Llobregat i reivindicat el dret a poder viure pagant un lloguer d’acord als ingressos familiars.

Ha denunciat la mentida que suposa l’"escut social" i la falsa prohibició dels desnonaments de la qual presumeix el govern de PSOE i Unides Podem, com constata el seu cas. També ha deixat en evidència l’absoluta deixadesa de l’ajuntament de la localitat, governat per la que és també presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, del PSC. Als seus missatges per Instagram demanant una alternativa residencial després del desnonament, l’alcaldessa el va deixar "en vist".

El seu relat ha evidenciat l’extorsió i repressió policial, en aquest cas a càrrec dels Mossos d’Esquadra, per portar endavant el llançament. Amenaces d’intervenció dels antiavalots, riures davant l’estat de nerviosisme i atacs d’ansietat dels més joves de la família i altres vexacions per aconseguir la seva ràpida sortida del domicili.

El seu habitatge és propietat de Divarian-Cerverus, el major fons voltor de Catalunya on té més de 3.500 pisos buits. Gran part d’aquest paquet prové dels actius immobiliaris de bancs i moltes de les caixes rescatades amb diners públics després de la crisi de 2008. El jove ha plantejat que per resoldre el problema de l’habitatge caldria expropiar els habitatges en mans d’aquests especuladors per destinar-los a lloguers socials.

Finalment ha volgut enviar una salutació als activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Hospitalet, que han acompanyat en tot moment el seu cas, i als seus companys i companyes de l’agrupació juvenil Contracorrent, amb els qui s’ha mostrat orgullós d’estar construint des de la joventut i la classe obrera una alternativa que lluiti contra aquest sistema.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l'empresa

Davant la sortida de Ferrovial: expropiació sense indemnització i devolució de totes les ajudes públiques a l’empresa